Diskuse

Střídavá péče - opatření dobré pro rodiče nebo děti?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

p_c

15. 2. 2011 21:55
Nemáte docela pravdu

Vážená paní poslankyně. Střídavá péče má velký smysl právě v našem státě, kde je prakticky nemožné vymoci na ženě, která se rozhodne muži dítě nedávat ani 1x za 14 dní, dodržování soudního rozhodnutí. Střídavá péče má být naopak nařízená tam, kde mají oba dva rodiče o dítě spory. Kdo, kdy a jak o něj bude pečovat. Vnáší do života dítěte klid a řád, který je tolik důležitý. Můj život je toho příkladem. NAše střídavá péče byla schválena na základě doporučení OSPOD v situaci, která podl emnophých střídavou péči přímo vylučuje. Velké spory rodičů za asistence policie, a podobně. Přesto ke spokojenosti dítěte už 3 roky funguje. Jsem přesvědčen, že pokud byste si opatřila více informací, oprvíte svůj názer. NAjděte si třeba můj blog zde na idnes.cz S pozdravem Petr Cihlář

0 0
možnosti

Asdarel

3. 2. 2010 23:55
Povrchní hodnocení

Paní Peake by si měla nejdřív zjistit kvalitní informace, než začne plácat hlouposti. Pak by možná zjistila, že důvody proti střídavé péči jsou stejné jako proti výlučné péči a problémy nejsou způsobeny druhem péče, ale prostě tím, že se rodiče rozešli. I při výlučné péči dítě putuje mezi dvěma rodiči, s tím rozdílem k horšímu, že u druhého nemá plnohodnotnou výchovu. A nebo neputuje a druhého rodiče úplně ztratí, což má negativní vliv na jeho psychický a sociální vývoj. Více je třeba na http://www.stridavka.cz nebo na http://www.iustin.cz

0 0
možnosti

Mira Kapr

24. 11. 2009 16:23
Klasická právnická argumentace.

Klasická argumentace odpůrců práv dětí na OBA rodiče je ten,že rodiče se prý musí na stř.péči dohodnout.    No a co když se tedy nedohodnou? Nutí něco rodiče se dohodnout? A nemluvte o morálce,to je k smíchu - viz.asi 7000 dětí ročně postižených silným syndromem zavrženého rodiče!

Proč by se matka měla dohodnout,když jí soud dítě svěří do výlučné péče a následně bude dostávat i výživné na dítě - ovšem bez kontroly,kam ty peníze mizí ?!?!

Jistě je všem známo,že dítě se nedá pořídit jinak,než že spolu žena a muž souloží a v drtivé většině je to dobrovolně. Takže je to něčí majetek?

Ano,české soudy dítě považují za majetek již svými nestoudnými rozsudky,kdy je svěřují z 88až92% matkám a následně úplně kašlou na své vlastní rozsudky o stycích otců se svými dětmi.Kdyby tak české soudy trvaly na plnění těchto rozsudků jako lpí na placení výživného.

Je vidět,že právníci dokáží obhajovat jakýkoli nesmysl. Chce to více rozumu.        http://www.rodice.wz.cz

0 0
možnosti

chobotnicka

24. 11. 2009 16:22
bez soudu ano

Střídavá péče je fajn. Jen s ní musí také souhlasit to dítě. Jenže určitě není vhodná ve chvíli, kdy už mají rodiče spolu takové vztahy, kdy je musí řešit soud. Takže soud by měl střídavou péči a priori zamítnout pokaždé už jen proto, že se rodiče u něj ocitli s požadavkem na vyřešení problému, který nejsou schopni si domluvit sami.

0 0
možnosti

.ViR

7. 9. 2010 14:11
Re: bez soudu ano

Nějak zapomínáte, že dohoda o výchově dětí po rozvodu podléhá schválení soudu. Není to o neschopnosti se domluvit, ale o právní jistotě, slevách na dani, přídavcích, určení trvalého bydliště, určení výživného a spoustě dalších věcí.  Soud to přitom nemusí řešit a často neřeší  jako spor či problém, ale je prostě v jeho kompetenci tu dohodu posoudit a buď schválit, nebo odmítnout.

Jinak, Vy neznáte situaci, kdy lidé mají dobré vztahy, a nemají problém vychovávat děti ve stejném duchu, ale prostě již nejsou schopni žít spolu jako manželé? Já jich znám spoustu. Někdo to řeší "volným manželstvím", někdo přátelským rozvodem. Každý případ je jiný....

0 0
možnosti

misaviki

24. 11. 2009 15:52
Stř. péče - porušování práv dítěte ve prospěch práv rodičů

Nesouhlasím se střídavou péčí. I kdyby bylo dítě stěhováno po měsíci nebo půl roce, je to neskutečný a hnusný zásah do jeho života a zvyklostí. Kde je doma? Někde jsem slyšela názor, že má domovy dva.Nesmysl. Domov je to, kam se vracíte, kde máte své věci, sbírky, oblíbené místo, rodinu. Taková místa nemůžou být dvě. Copak si dítě pokaždé stěhuje všechny hračky, věci, učebnice? To pokaždé přijede náklaďák? Co když má chlapec velkou autodráhu, také se stěhuje? Nebo dívenka velkou sbírku Barbie? Že to zůstane u jednoho z rodičů? Ale to pak to dítě nemůže užívat své věci. Co přátele? Vztahy? Co když přibudou v rodinách sourozenci -může dojít k třenicím typu - já sem tady pořád, proto bude pokojíček po mém. Střídavou péči bych umožnila jen tehdy, kdyby dítě žilo v jednom bytě a stěhovali se k němu vždy rodiče. Jak se vám to dospělí líbí? Stěhovat se např. každých 14 dní? Asi moc ne, co? A jak k tomu přijde chudák dítě, které potřebuje jistotu a zázemí? Proč jim to děláte?

0 0
možnosti

uhllik

24. 11. 2009 16:03
Re: Stř. péče - porušování práv dítěte ve prospěch práv rodičů

Takže pro dítě bude lepší ,když "přijde! o jednoho ze svých rodičů z rozhodnutí soudu?

0 0
možnosti

Martin 5

24. 11. 2009 14:44
Střídavá péče je skvělá!

Vždyt se to dítě nemusí stěhovat každý týden, ale třeba po měsíci nebo 14ti dnech a i v tom období může zaskočit za druhým rodičem na "kus řeči".

Určitě je to pro něj výhodnější, než jednou za čas s druhým rodičem strávit hektický víkend, protože on toho chce stihnout hodně najednou.

Jsou sice případy, kdy to nejde provést, ale většinou to padá s neschopností matky se uživit jinak než z alimentů na děti.Rv

0 0
možnosti

Zawgat_Mohammed

24. 11. 2009 23:56
Re: Střídavá péče je skvělá!

Z jakych alimentu? Si myslis, ze se z alimentu da uzivit? Ze zkusenosti v mem okoli aiementy vetsinou nepokryji ani polovinu skutecnych potreb ditete.

Proc by s druhym rodicem melo stravit vikend jednou za cas? Muze s nim travit klidne kazdy vikend. Nebo se muzou vidat i behem tydne. Jde o to chtit.

0 0
možnosti

nyny.

24. 11. 2009 13:45
hmm

já jsem zásadně proti adorování střídavé péče. Myslím, že i tam, kde může fungovat mezi vzácně rozumnými rodiči, kteří se domluví a netahají do oblasti komunikace s dítětem negativní emoce proti druhému, nemusí tato péče vyhovovat dítěti, které vlastně nemá svůj stálý domov a je svým způsobem vykořeněné Domov je jedno jediné místo, kde se cítim bezpečně a kam mohu utéct. Už podstata střídavé péče znamená, že jsou lidé bezohlední a na dítě ohled neberou ani omylem. Proč se má tahat dítě ? Tak ať se páni rodičové v jednom bytě střídají a stěhují se oni, ale to se jim nechce že ? Oni mají právo na svůj život, ale dítě ne ? Toto je jediný druh střídavé péče, který bych byla ochotná akceptovat jako dobrý pro dítě. Domov dítěte a střídavá přítomnost rodičů.

0 0
možnosti

lesicatko

24. 11. 2009 14:12
Re: hmm

"Domov je jedno jediné místo, kde se cítim bezpečně a kam mohu utéct "

.

Nie.

To je vaša interpretácia domova. Vonkoncom to nemusí byť jediné miesto.

naopak, skúsenosti as pestúnskymi a profi rodinami poukazujú na to, že domovy v zmysle priestoru možu byť viaceré - pre dieťa je podstatné kde ho akceptujú, kde dostane lásku , teda kde má naplnené emocionálne aj fyzické potreby.Deti z profi rodín nie sú vykorenené, hoci majú v podstate 2 rodiny, ktoré navštevujú - biologickú a náhradnú.  

0 0
možnosti

tomas77

24. 11. 2009 13:34
no nevim

nevím, sám jsem tuto situaci zažil, je to strašně těžké ,... je li jeden jedinec pro střídavou péči ( otec ) a druhý proti ( matka ) , konstatuje soud že se nedokažete domluvit a přidělí děti do výchovy matce s tím že otec je schopen se domluvit ale matka ne, .. absurdní

matka by se mimo jiné souhlasem se střídavou péčí prakticky vzdala výživného, jehož využívání pro potřeby dětí je zase jina kapitola, ...

dnes jdou moje děti plnoleté a skoro vše je zapomenuto, ale když byly malé byla ta beznaděj strašná, ale kdo to nezažil vůbec neví o čem ti otcové mluví, ..proto všem takovým strašně držím palce, ...  

0 0
možnosti

Karel Barák

24. 11. 2009 13:15
Dobře napsané

KarmaR^

0 0
možnosti

pěnice

24. 11. 2009 13:14
Souhlasím s tím,

že děti mohou být ve střídavé péči,pokud jsou rodiče rozumní.Moje vnučka takto žije už druhým rokem,protože matka je pracovně často mimo a tak v době její nepřítomnosti bydlí u otce,kde má také svůj pokoj.Vztahy jsou klidné bezkonfliktní, vše je podřízeno tomu,aby dítě nestrádalo citově ani duševně.Obě strany se snaží,aby nikde nenastal problém.I já jako prarodič jsem se smířila s danou situací,když jsem viděla,že naše vnučka je v pohodě. 

0 0
možnosti

p_c

15. 2. 2011 22:02
Re: Souhlasím s tím,

Víte, jenže v našem státě stačí být nerozumný a dítě Vám svěří. A to je špatně. Střídavá péče je proti tomu jediná účinná obrana

0 0
možnosti